Friday, 21 February 2014

Kurus tanpa senaman??

Assalamualaikum w.b.t...

Last week aku ada tertengok this video kat YouTube..


Impressive bila tengok video ni..
Yeah, I know.. senaman tu penting..
Tapi x salah kot kalo kite follow tips dia and at the same time kite exercise..
Kan... kan... kan...

Antara tips yang di beri:

1. Don't eat sugar based product
2. Eat a lot's of fruits ecpecially PINEAPPLE, LEMON & PRUNES
3. Minom air suam + perahan lemon + madu (sembelum tido)
4. Minum Green Tea
5. Minum Oolong Tea
6. Minimize eating habit (NO fast food, YES to salad)
7. Eat nutritional fruits bars (such as oat cookies)
8. Drink a lot of plain water
9. NO dairy product
10. Counting yopur calories..

For further info, sila tengok video ni sampai habis yer..
As uols know from my last entry,
aku on diet with concept 30 days without rice..
And since the weather asyik jerebu jer (x leh nak jogging la uols)
Aku nak cuba la tips ni..
So semalam, me & my cousin, Amal...
Gigih mencari healthy food... dan yang penting nak beli GREEN TEA!!
For me, kalo nak diet.. supplement tu penting...
Sebab ianya boleh memotivasikan diri untuk diet di samping mengamalkan gaya hidup sihat.
So cari punya cari punya cari...
Maka aku singgah kat COSWAY!!
(psstt...aku members ok!! hahahaha)

 Ini la hasil tangkapan aku dengan amal...

 Oolong Tea (RM7.90 for 20 tea bags)

D'Lite Tea (RM60 for 2 packet)


Actually aku cari green tea jer sebab aku sendiri x pernah dengar pasal oolong tea ni..
So masa kat Cosway tu, memang direct ler cari green tea..
Sesambil tunggu cashier tu gi ambik stok,
Aku ternampak oolong tea ni..
Teruja secara tiba2 la pulak...
Dah la harga murah kaannn...
Green tea ni hanya sekali sehari jer minum..
Rendam dalam air panas (300ml) selama 25 minit
Rasa nya agak mint2 gitu...
Oh ya... jgn plak uols duk bajet rasa nya cam air teh BOH tuu...
Of coz la rasa pelik sket.. Green tea kaann...
Oolong tea aku ambik balik kerja.. buat cam korang nak bancuh teh biasa jer..
Rasa nya ok sket dari Green tea...
Oh ya, jangan gedik nak letak gula pula yer..
NO SUGAR!!!
Tak tahu la apa hasil nya...
So tunggu la lagi sebulan yer...
Hehehehe..


Selamat mencuba!!!


2 comments:

  1. Saya mencari oolong tea ni di kedai cosway diaorg tak tahu pulak... terjah 2kedai cosway kat kedah cakap xda...aduhai... ada yg cakap cosway dah tak keluarkan oolong tea ni...sedihhh T_T awak still beli ke oolong tea ni di cosway?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah tak minom oolang tea. Skrg ni buat diet atkins & minom jasmine green tea by Ahmad Tea London

      Delete